Mjesto gdje se spajaju tradicija, kvaliteta i nove tehnologije.
Croatian English German

Uzgoj ribe

Jedan od ključnih zahtjeva postavljenih proizvodnji jest osiguranje intenzivne proizvodnje, uz postizanje maksimalne efikasnosti svih poslovnih...

Saznaj više

Prerada i logistika

Riba PP Orahovice se prerađuje u modernim pogonima, a sve je praćeno strogom kontrolom bioloških, kemijskih i fizičkih rizika.  Cijela...

Saznaj više

Ribolov

Na ribnjacima PP Orahovice Grudnjak i Donji Miholjac pruža se mogućnost sportskog ribolova. Na prekrasnom i prirodnom okruženju nalaze se sportski...

Saznaj više

Ribarska priča

Slatkovodno ribnjačarstvo u Hrvatskoj ima dugu tradiciju, osobito uz tokove Drave, Save i Dunava. Slatkovodna ribogojilišta poznata su još iz srednjeg vijeka, kad su šaranski ribnjaci bili obvezni uz samostane. Početkom 20. stoljeća (1902.-1918.) izgrađuju se velika šaranska ribnjačarstva (Poljana, Končanica, Našice, poslije Jastrebarsko, Crna Mlaka, Pisarovina, Grudnjak i Razbojište). Na tim mjestima gradili su ribnjake, jer je tlo bilo veoma nisko, pa su se rijeke mogle slijevati u njih. Povijest ribnjačarstva u Orahovici povezuje se sa sposobnim industrijalcem i privrednikom...

Saznaj više

Prehrana ribom

Svježi šaran u 100 g sadrži: 75,8 g vode, 18 g proteina i 4,8 g masti. Obiluje vitaminima i mineralima. Od vitamina sadrži vitamin A, E, vitamine B skupine, a od minerala natrij, kalcij, željezo i cink. Bogat je kalijem i fosforom.Energetska vrijednost šarana relativno je visoka, tako da 100 g jestivog dijela sadrži 531 kJ ili 127 kcal. Slatkovodna riba, uz ostale morske ribe, rakove i mekušce predstavlja skupinu dragocjenih namirnica koje u mnogim regijama svijeta služe kao jedini izvor proteina i ostalih hranjivih tvari. Bitno se razlikuju od ostalih namirnica po specifičnom...

Saznaj više