Mjesto gdje se spajaju tradicija, kvaliteta i nove tehnologije.
Croatian English German

Zlatna medalja za Silvanac zeleni

Zagreb, 26. ožujka 2011., Na 16. Međunarodnom sajmu vina – Vinovita Zagreb održanom od 23. do 26. ožujka na Zagrebačkom velesajmu, PP Orahovica  okitila se zlatnom medaljom za vino Silvanac zeleni, izborna berba bobica – vrhunsko arhivsko vino, berba 2002.

Ovo vrhunsko arhivsko vino iz 2002. godine proizvedeno je od prezrelih i plemenitom plijesni napadnutih bobica, branih početkom studenog 2002. godine.  Zlatno žute do jantarne boje izraženog bukea u kojem se jasno osjeća plemenita  plijesan, grožđice i suhe smokve.  
Vrhunsko vino SILVANAC ZELENI, „stariji brat“ izborne berbe, jednako tako, ponos je slatinsko-orahovačkog vinogorja, izvanredno je slatko vino. Brižljivim postupkom reguliranja rodnosti, izbora vremena berbe pa sve do punjenja butelja, ostvaren je izuzetan sklad alkohola, ukupnih kiselina, ekstrakata. Svojom izuzetno svijetlozelenom bojom, aromom sorte, bukeom i svježinom svrstava se u vina suvremenog okusa i najviše kvalitete. Te kvalitete prepoznao je i stručni ocjenjivački sud sastavljen od vrhunskih enologa.
Iznimno smo ponosni na nagradu, jer nakon godina izbivanja sa stručnih skupova ovo je dokaz da u orahovačkim podrumima uzgajamo vrhunska vina, prepoznata od strane neovisnih stručnjaka. Ovo je poticaj i za orahovački kraj i za cijelu PP Orahovicu.

Vezani dokumenti