Mjesto gdje se spajaju tradicija, kvaliteta i nove tehnologije.
Croatian English German

Vrhunska vina

Pažljivim odabirom najboljeg grožđa, termina berbe te umijećem podrumara i enologa, nastaju vrhunska ledena i izborna vina. Vrhunska vina PP Orahovice osvojila su nagrade najboljih svjetskih enologa.

Chardonnay

Grožđe za vrhunski Chardonnay ubrano je s položaja Grabovi, iz vinograda starog 20 godina, uz prinos po trsu od 1,5 kg. Vino je njegovano godinu dana u korištenim hrastovim barrique bačvama. Početno jače izražene kiseline, tijekom odležavanja u starom podrumu uravnotežile su se, i sada daju mladost i svježinu vinu. Drvo je vinu predalo blage mirisne note lješnjaka, badema i dima. Na okusu, vino je svježe i slasno, ne jakog alkohola, ali zanimljivog kompleksnog tijela. 
Savršeno ide uz predjela, ribe, dimljeni sir i ne teška masna jela. 
Temperatura serviranja: 12°C.   

Silvanac zeleni

Jedna od najstarijih sorti na svijetu, danas je ponos vinogorja Orahovice. Vrlo je osjetljiva na terrior, a upravo je u Orahovici našla idealno stanište i dalje isključivo vrhunska vina.

Dodatni dokaz izvrsnosti ovog vina je i prestižni znak Izvorno hrvatsko. 
 
Iskričava žutozelena boja, svježina i profinjena aroma traži jela od plemenite slatkovodne ribe, bijelih mesa, tjestenina i plodova mora.

Rashladiti na 10 do 12°C.

Silvanac zeleni Jezerac

 U listopadu, poslije redovne berbe, brano je grožđe za ovo vino, s istoimenog položaja (5 Ha). "Jezerac" je položaj koji zbog svog sastava tla, prirodne zaštićenosti od vjetrova i južne ekspozicije, daje najbolje Silvance. Zbog kasnijeg termina berbe, grožđe nakupi više sladora, moguć je ostatak prirodnog šećera u vinu, pa je ovo vino u kategoriji kasne berbe i polusuho je.

Boja vina je jača, slamnato žuta, mirisa koji podsjeća na zrelo voće. Snažno tijelo odaje ekstraktno vino s okusom kasne berbe koji nakon kušanja dugo ostaje u ustima.

Preporučamo ga uz snažnija mesna jela, zrele i ne prejako aromatične sireve.

Dobro ohlađen na 10°C, odličan je kao aperitiv ili uz manje slatke slastice.

Pinot sivi

Vinogradarski položaji Grabovi i Albus daju grožđe za već tradicionalno izvrsna vina Pinota sivog. Tako je i u berbi 2013., uz umijeće agronoma, podrumara i enologa, očekivano i kvalitetom opravdano proizveden i odnjegovan Pinot sivi u kategoriji vrhunsko vino.

Svojstveno je izraženije žuto-zelene boje, u mirisu se osjete nježne voćne note marelice, a nakon ispijanja u vinu se naziru arome badema. Izvrsna svježina zbog nešto više kiseline, daje mu poželjnu pitkost. Punog je okusa, harmonično, mineralno i okusom dugo ostaje u ustima. Baš kako i treba biti vrhunski Pinot sivi. 

Frankovka

Sorta, vrlo popularna u cijeloj srednjoj Europi, idealnu slogu prirodnih faktora za postizanje vrhunske kvalitete vina, pronašla je upravo u vinogorju Orahovica-Slatina.

Frankovka 2012 odležala je u velikim hrastovim bačvama  4.000 lit. i dio u barrique bačvama. U mirisu do izražaja dolaze mirodije, posebno aroma vanilije i klinčića, što je rezultat dozrijevanja u drvenom okruženju. Na okusu je pitka, ugodne kiseline koja osvježava ovo vino. Tanini su ugodni, trpkost nije naglašena, vino je harmonično, idealan omjer vrijednosti alkohola, kiseline, slatkoće i  tanina.

Poslužiti uz najfinija jela od tamnog mesa, roštilj, sireve,  ali i začinjenija jela, poput slavonskog kulena.

Temperatura serviranja 14-16°C.

Graševina

Berba u rujnu 2012., uz kontroliranu fermentaciju u inox tankovima, gdje je vino dodatno sazrijevalo do punjenja u boce u ožujku 2013. Boja vina je žutozelena, u mirisu je izražena aromatika na zelenu jabuku, a često se pronađu i cvjetne note. Ugodna kiselina i svježina vina s karakterističnim i graševini svojstvenim gorkastim završetkom. Osjete se i medasti tonovi, što odaje njenu punu zrelost.

U gastronomskom smislu, graševina je izuzetno prilagodljivo vino, ali će se njena kvaliteta najbolje iskazati uz jela od bijelog mesa, plemenite slatkovodne i morske ribe, kao i snažnija mesna jela.

Temperatura serviranja 10-12°C.