Mjesto gdje se spajaju tradicija, kvaliteta i nove tehnologije.
Croatian English German

Šaranska reprezentacija na Grudnjaku

Hrvatska šaranska reprezentacija priprema se za Svjetsko prvenstvo na ribnjacima PP Orahovice

Zagreb, 10. srpnja 2012
., Hrvatska šaranska reprezentacija se za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u lovu na šarane priprema na ribnjacima PP Orahovice. Ribnjak Grudnjak zadovoljava sve uvjete koji su potrebni kako bi se hrvatska šaranska reprezentacija pripremila za Svjetsko prvenstvo, koje se održava  od 25. do 30. rujna ove godine u rumunjskoj Constanti, na jezeru Corbu.  

Hrvatska šaranska reprezentacija sastoji se od 1o vrhunskih ribiča koji su se dokazali na brojnim natjecanjima osvojivši najviša odličja.  Trenutno je naša reprezentacija prva u svijetu po broju osvojenih odličja, a na prošlogodišnjem natjecanju koje se održavalo u Italiji, od ukupno 22 reprezentacije naši ribiči osvojili su prva mjesta u ekipnom i pojedinačnom natjecanju. Od ukupno 13 natjecanja na kojima je sudjelovala naša reprezentacija,  4 puta proglašeni su prvaci svijeta ekipno i 4 puta pojedinačno. 

Po riječima kapetana Hrvatske reprezentacije Željka Capana „Ribnjak Grudnjak u PP Orahovici odabran je za pripreme iz razloga što ribičima pruža dovoljnu količinu ribe, lijepo uređene prilaze jezeru i oko njega, dobru suradnju sa zaposlenicima  što nam ispunjava sve uvjete da bi se što bolje pripremili za nadolazeće Svjetsko prvenstvo.“

U sklopu Ribnjaka Grudnjak nalazi se Sportsko pecalište Grudnjak.
Sportsko pecalište Grudnjak sastoji se od 3 sportske table, prva veličine 2,7 ha nasađene šaranom, amurom, tolstobikom, somom i babuškom, druge table veličine 3 ha nasađene šaranom kapitalcem i treće table veličine 3 ha nasađene kapitalcima grabežljivcima somom, smuđem i štukom. Sportsko pecalište Grudnjak odličan je i odabir ribičima jer se na novo uređenim tablama nalazi i sav popratni sadržaj važan za ugodno druženje i odmor.
Ribolovni turizam je važna turistička grana koja je u fokusu PP Orahovice i do sada su uložena značajna sredstva kako bi se opremile i očistile ribičke table, a u slijedećoj fazi ulaganja PP Orahovica namjerava napraviti i turističke objekte te uveli dodatni sadržaji koji bi još više pridonijeli razvoju turizma Orahovačkog kraja. 

„Ribnjaci Grudnjak daju svakom gostu uživanje u ljepoti prirode, sportskom ribolovu i ugodnom gostoprimstvu domaćina“ naglasio je  Capan.