Mjesto gdje se spajaju tradicija, kvaliteta i nove tehnologije.
Croatian English German

Program butelja

Frankovka Rose

Frankovka Rose nastaje kratkom hladnom maceracijom zrelog i zdravog grožđa sorte frankovka. Slijedi lagana, usporena fermentacija na temperaturi 12 do 14°C kojom je postignut izvrstan aromatski profil. Osjete se izražene arome na jagodu, posebno šumsku jagodu i malinu.  

Vino je suho, ostatak neprovrelog šećera je oko 4 g/l, a nešto viša kiselina potpuno se uklopila i dala izvrstan svjež dojam ovom vinu.

Zbog izražene svježine, ne prejakog alkohola i ugodne voćne arome, Rose je omiljeno ljetno vino, naravno dobro ohlađeno na 10°C. Tada se može konzumirati bez jela, kao aperitiv, a općenito pasati će uz laganija predjela i jela, tjestenine, rižota, bijelu ribu i mesa, pa sve do manje slatkih deserata.

Temperatura serviranja: 10 do 12°C

Frankovka

Frankovka iz Orahovice karakteristične je živahne rubin crvene boje, razvijene arome zrelog crvenog voća, naročito višnje. Jednogodišnje odležavanje čini ovo vino jednim od najboljih crnih kontinentalnih vina.

Servirati uz roštilj, tamna mesa i dobro začinjena jela.

Rashladiti na 14 do 16°C.

Graševina

Najpoznatije vino Hrvatske. Orahovačka graševina suho je vino, istaknute svježine, izuzetno pitko, nježnih aroma cvijeća i zrele jabuke.

Odlično pristaje uz roštilj, bijela mesa, teletinu, janjetinu, svinjetinu, ili jela od slatkovodnih i morskih riba.

Poslužiti rashlađeno na 10 do 12°C

Pinot Sivi

Popularna sorta, nastala mutacijom pinota crnog. Zreli grozdovi su bakrenasto crvene boje, a bobice sivkasto oprašene pa je i boja vina izraženije žuta, sve do jantarno žute.  

Orahovački pinot sivi, skladno je vino izuzetnog balansa, mekoće i punoće, koji mu daje i nešto viši alkohol.
 
Poslužiti uz plodove mora, bijela mesa i bijele ribe na 10°C

Sauvignon

Francuska sorta, posebno izražajne arome,  u Njemačkoj poznatija kao Muškatni silvanac. Pri konzumiranju osjeti se miris pokošene cvjetne livade, a naknadno i ogrozda. Vina su kristalno bistra, nježne svijetlo zelene boje uz elegantnu svježinu.

Idealan je uz morske specijalitete, egzotična jela, čak i kao aperitiv. 

Poslužiti na 10°C. 

Rajnski rizling

Izuzetno cijenjena vinska sorta porijeklom iz doline Rajne. U orahovačkom vinogorju daje ljupko, iskričavo vino, svijetlo zelene boje, arome marelice i breskve uz skladan omjer šećera i kiselina.

Odgovara uz različita jela od slatkovodnih riba, bijelog mesa od roštilja do janjetine.

Rashladiti na 8 do 10°C

Chardonnay

Porijeklom iz Francuske, svjetska je sorta koja se uzgaja na svih pet vinorodnih kontinenata. Svijetlo je žute boje, zelenkastog odsjaja i kristalne čistoće, ugodnih kiselina. U mirisu se izdvaja zrelo voće, breskva i ananas.

Servirati uz predjela, ribe, blaže sireve, razna mesa, ali i kao aperitiv.

Rashladiti na 11°C