Mjesto gdje se spajaju tradicija, kvaliteta i nove tehnologije.
Croatian English German

Podrum

Stari podrum sagrađen je 1894. godine, a dao ga je sagraditi poznati orahovački vinogradar i vinar Martin pl. Nagy.

Nadomak samog centra Orahovice i danas ponosno stoji stari podrum, izrastao iz brda, svodnog stopa pokrivenog zemljom. Oko podruma zeleni se svježe ošišana trava i žuti busenje jaglaca, na sjemenu kupole strše dva zračnjaka. Prednja strana ojačana je s dva kosa potporna zida i tako stari podrum odolijeva stotinama godina. Masivna drvena vrata skrivaju tajnu starog podruma.

Idealni uvjeti

Danas se vino proizvodi na suvremen način u modernoj vinariji PP Orahovice, no bačve starog podruma nisu prazne. U njima se brižno, u idealnim uvjetima čuva vino. U spokojnom miru, u mraku, ugodne temperature, samo uz tračak svjetlosti koja se probija kroz prozor iznad vrata, idealne vlažnosti, mirno stoje bačve raznih veličina.
podrum-side.jpg
Različitih veličina, od starog slavonskog hrasta, zapremina od 9 385 litara pa do manjih od 3 500 litara, fiksirane na drvenim postoljima, čuvaju brižno uzgojenu frankovku.
 
U idealnim uvjetima, u spokojnom miru i mraku, idealne vlažnosti i temperature orahovačka frankovka odlično je vino čuvano na stari, tradicijski način.