Mjesto gdje se spajaju tradicija, kvaliteta i nove tehnologije.
Croatian English German

O nama

PP Orahovica raspolaže s više od 10 700 ha obradivih površina, a zapošljava više od 300 radnika.

Osnovne djelatnosti PP Orahovice su ratarska, stočarska, voćarska, vinogradarska te  ribnjačarska proizvodnja.

Vinogradi

Vinogradarstvo - Na 179 ha vinograda uzgajaju se vrhunske sorte grožđa: Silvanac zeleni, Pinot sivi, Rajnski rizling, Graševina, Frankovka, Chardonnay i Sauvignon. Vina se brižno čuvaju u modernom podrumu u kojem se obavlja prerada grožđa, njega te punjenje vina. O vrhunskoj kvaliteti  vina PP Orahovice govori niz brojnih nagrada i priznanja za kvalitetu.
Ratarska proizvodnja odvija se na 6955 ha obrađenih površina na kojima  se najviše uzgajaju pšenica, soja, kukuruz te šećerna i uljana repica.  U proizvodnji se koriste najmodernije tehnologije koje osiguravaju stabilnost prinosa bez obzira na vremenske utjecaje. Pažljivim iskorištavanjem resursa osiguran je potpuni sklad prirode i proizvodnje. PP Orahovica usmjerena je i na proizvodnju sjemenskih usjeva. 
  
Stočarska proizvodnja - U okviru PP Orahovice odvija se uzgoj u sustavu krava-tele, koji se intenzivno provodi od 1993. godine, a uzgajaju se krave pasmina simentalac, charolais  i limousine.

Voćarstvo - Na 264 ha uzgajaju se lješnjaci sortimenta Istarski dugi, Rimski i Haleški. PP Orahovica najveći je proizvođač lješnjaka u Hrvatskoj i regiji, a u svom poslovnom sustavu ima najmoderniji pogon za doradu lješnjaka. Uzgoj lješnjaka prati certifikat ISO 22000-2005 i HACCP sustav.  PP Orahovica je i najveći izvoznik lješnjaka na tržišta EU-a i regije.

Ribnjaci

Ribnjačarstvo – 5100 ha rezervirano je za ribnjačarsku proizvodnju. PP Orahovica ima najmoderniju tehnologiju za uzgoj slatkovodne ribe koju plasira i na tržišta EU-a (Češka, Poljska, Mađarska, Italija) i zemlje regije  (BiH, Srbija). Većinu proizvodnje čini bezljuskavi šaran, a uz to uzgajaju se i štuka, smuđ, crvenperka, deverika, som, amur, tolstobik i linjak.  Proizvodnju ribe prati HACCP sustav.