Mjesto gdje se spajaju tradicija, kvaliteta i nove tehnologije.
Croatian English German

Novi predsjednik Nadzornog odbora

11. lipnja 2012, Zagreb, PP Orahovica će u ponedjeljak 23. srpnja održati redovnu glavnu Skupštinu dioničara. Na Skupštini će se odlućivati o upotrebi dobiti, izboru predsjednika Nadzornog odbora te izmjenama Statuta društva.

Također će na Skupštini dioničarima biti predstavljene informacije o tvrtki PPO Lješnjak d.d. koja je osnovana u listopadu prošle godine.  Na glavnoj Skupštini PP Orahovice biti će predloženo i da se donese odluka da se ostvarena dobiti, koja je prošle godine iznosila 8,51 milijun kuna, iskoristi za pokriće gubitaka prijašnjih godina.

Ujedno će se i predložiti  imenovanje Damira Krstičevića na mjesto predsjednika NO. Damir Krstičević obnaša i dužnost zamjenika predsjednika NO M SAN Grupe, a posljednjih godinu dana usmjeren je prema poljoprivredi gdje se već vidi njegov doprinos u smislu podizanja kvalitete poslovanja. 

Ukupni prihodi PP Orahovice u prošloj godini iznosili su 152,2 milijuna kuna.  Udio prihoda od izvoza u 2011. iznosi 4,81%, a glavna izvozna tržišta  su Italija, BiH, Srbija, Kina, Slovenija i Makedonija. Najzastupljeniji izvozni proizvodi su lješnjak 83,63%,  sjemenska pšenica 14,95%, riba 2,12%  te  vino 1,95%.