U poslovanje PP Orahovice utkano je razmišljanje o ekologiji te na koji se način može zaštititi okoliš i očuvati prirodna bogatstva. Prekomjerno i neracionalno trošenje neobnovljivih prirodnih resursa može uzrokovati poremećaj u ravnoteži prirode. Već je prije nepunih dvadeset godina u PP Orahovici bila prva farma na području Hrvatske s pogonom za odvajanje krute od tekuće faze gnojiva te se na taj način odvijao proces zbrinjavanja otpadnih voda.
PP Orahovica kontinuirano radi na unapređenju kvalitete poslovanja i
kvalitete u proizvodnim procesima što u konačnici daje
visokokvalitetne proizvode. To dokazuju i certifikati HACCP/ISO 22000, potvrde kvalitete i sigurnosti u proizvodnji hrane i vina.
HACCP standard (Hazard Analysis Critical
Control Points – Analiza opasnosti i kritične kontrolne točke) sustav je kontrole procesa proizvodnje i distribucije prehrambenih
proizvoda koji omogućava identifikaciju i procjenu svih mogućih
opasnosti, određivanje mjera sigurnosti te osiguranje provođenja mjera
na djelotvoran način.
ISO 22000 međunarodna je norma koja
postavlja zahtjeve za uspostavu i održavanje cjelovitog i učinkovitog
sustava upravljanja sigurnošću hrane. Ključni elementi su preduvjeti
programa HACCP načela, unutarnja i vanjska komunikacija te opći
elementi upravljanja sustavom.
Korištenjem sustava upravljanja
sigurnošću hranom smanjuje se rizik isporuke zdravstveno neispravnog
proizvoda, povećava dosljednost u kvaliteti proizvoda kao i
sukladnost sa specifikacijama proizvoda